Endonezya İnsani Yardım Çalışması

Endonezya’nın Lombok adasında yaşanan, 29 Temmuz 2018 tarihinde 6.4 büyüklüğündeki ve 5 Ağustos 2018 tarihinde 7.0 büyüklüğündeki depremlerden sonra 437 kişi hayatını kaybetti, 1054 kişi yaralandı ve 419.424 kişi evsiz kaldı. İlk depremden itibaren ardarda yaşanan 593 irili ufaklı artçı depremden sonra bölgedeki yerel yetkililerin ve STK’ların davetiyle yerel yetkililere, bölge halkına deprem ve psikolojik ilkyardım eğitimi vermek ve insani yardım çalışmaları yapmak üzere, Lombok adasına bir ekip gönderildi.
Çalışma Raporumuzu sizlerle paylaşmak isteriz
Saygılarımızla


1- İlk yaşanan depremden etkilenen Lombok Timur bölgesindeki 3200 kişi için insani yardım malzemeleri (gıda, çadır, battaniye vb…) dağıtımında bulunuldu. – 2-Ekibimiz tarafından East Lombok Masbagik İlköğretim Okulu ve Madayin Earthquake Refugee Camp bölgesinde 2300 yetişkin ve öğrenciye deprem eğitimi ve psikolojik ilkyardım eğitimi gerçekleştirildi.
3-17 kişilik yerel gönüllü ekibine Depremle Birlikte Yaşam ve Acil Durum Eğitmenlik Eğitimi verildi.
4- Ardarda meydana gelen depremlerden etkilenen bölgedeki halk için psikolojik rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirildi.
5- Eğitim verdiğimiz 17 kişilik gonullu ekip, Lombok Utara bölgesinde çalışmalara devam etmektedir.
Aynı zamanda, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatan tüm gönüllülerin, 19 Ağustos DÜNYA İNSANİ YARDIM GÜNÜ’nü kutlarız.
Hazırlıklı olun! Sağlıcakla Kalın! 

Hakkında aktiffelsefe

Rastgele

İkigai konferansı

10 Şubat 2024 tarihinde Kocaeli Sivil Toplum merkezinde İkigai konulu konferansımız gerçekleşti. Konferansta, uzakdoğu kültüründe …